#surffibiitsi

IKUINEN KESÄ

Mall of Tripla, Pasila, Helsinki

17.10.2019

Talouselämä: Helsingin Pasilaan rakennetaan kallioon louhittu surffaus- ja biitsikeskus 05.10.2017

Helsingin Pasilaan rakennettavaan Tripla-kaupunkikeskukseen rakennetaan surffausta ja biitsin eli lentopallosta kehitetyn beach volleyn pelaamista varten iso maanalainen ja lämmitetty harrastustila.
Asiasta kertoo Triplan rakentamisesta vastaava rakennusyhtiö YIT tiedotteessa.

Surffaus- ja biitsikeskus rakennetaan maanalaiseen tunneliin, joka on louhittu siltä varalta, että jonain päivänä Pasilaan tulee metroyhteys.

”Se on aika valtava kompleksi: noin 200 metriä pitkä tunneli”, sanoo Suomen Beach Volleyn hallituksen puheenjohtaja Ilkka Lassila Talouselämälle.
Lassilan mukaan tunnelin muuntaminen vesi- ja rantaurheilua varten on jo alkanut, ja aikataulun mukaan uuden keskuksen pitäisi avautua yleisölle syksyllä 2019.
Surffaus- ja biitsikeskuksen lisäksi tunneliin rakennetaan lapsiperheille tarkoitettu liikunnallinen seikkailupuisto HopLop.
Uuden keskuksen rakentaminen maksaa Suomen Beach Volleylle ja sen kumppanille Surf Houselle useita miljoonia euroja, kertoo Lassila.
Surf House toimittaa keskukseen keinoaaltokonseptin surffausta varten.

Tarkoitus on, että lämpötila tunnelissa on vuoden ympäri 26 celsiusastetta. Tila lämmitetään Lassilan mukaan lattialämmityksellä.
”Sinne tuodaan arviolta tuhat tonnia hiekkaa. Kun lämmitetään hiekkaa, niin sitä kautta ilma lämpiää aikaa hyvin”, sanoo Lassila.

Mall of Tripla
Pasila, Helsinki